Põhjamaade raamatukogunädal toob Eestisse tuntud soomerootsi kirjaniku

Reede, 08 November 2013
Ulla-Lena Lundberg. Foto: Cata Portin Ulla-Lena Lundberg. Foto: Cata Portin

Esmaspäeval, 11. novembril algab taas kõigis Põhjamaades, Balti riikides ja ka Loode-Venemaal traditsiooniline Põhjamaade raamatukogunädal. Sügispimedusse vaimuvalgust toov nädal täis lugemisrõõmu toimub juba 16. korda ning kannab sel korral nimetust "Talv Põhjalas". Eestis on raamatukogunädala üheks keskseks ürituseks kohtumine tuntud ja tunnustatud soomerootsi kirjaniku Ulla-Lena Lundbergiga Harju Maakonnaraamatukogus Keilas kolmapäeval, 13. novembril.

1947. aastal sündinud Lundbergi sulest on ilmunud üle 20 teose, sealhulgas romaane, kuuldemänge, reisikirju, luuletusi. Ta on hariduselt etnoloog, aastatel 1994-1999 töötas Turu Akadeemia kunstiteaduste professorina,  nüüdseks on Turu Akadeemia audoktor. Laia silmaringiga ja uudishimulik kirjanik on pikemalt viibinud Ameerika Ühendriikides, Jaapanis, Ühendkuningriikides, Aafrikas ja Siberis.

baltic poster webLundbergi on tunnustatud paljude kirjanduslike auhindadega. 2012. aastal pälvis ta Finlandia auhinna romaani eest "Jää". Lisaks on ta olnud viiel korral Põhjamaade Nõukogu kirjandusauhinna nominent, viimati sellel aastal romaaniga "Jää".

"Jää" ilmub peagi ka eesti keeles (tõlge Tõnis Arnover, Eesti Raamat). Loomingu raamatukogu sarjas on ilmumas Anu Saluääre tõlkest "Siber. Tiivuline autoportree."

Kirjandushuvilistega kohtub Lundberg kolmapäeval, 13. novembril kell 15 Harju Maakonnaraamatukogus Keilas. Kohtumist korraldavad Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis, Soome Instituut ja Harju Maakonnaraamatukogus Keilas.

Põhjamaade raamatukogunädalast leiab rohkem infot siin.

Kontakt:
Eha Vain (kultuurinõunik)
Tel: 627 3104
E-post: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid