Põhja- ja Baltimaade avaliku sektori koostöötoetus jätkub 2014. aastal uuenenud kujul

Esmaspäev, 09 Detsember 2013

Viimase viie aasta jooksul aasta-aastalt aina enam taotlusi saanud Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogramm jätkub 2014. aastal, kuid uuenenud tingimustel.

2014. aastast suureneb projektide kaasfinantseerimise nõue – tuleval aastal 35% ning alates 2015. aastast 40% projekti abikõlbulikust eelarvest. Teise uuendusena on uutes juhistes määratletud grupitaotluste puhul grupi suurus - kuni 8 ametnikku.

Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogramm toetab ametnike ja teiste avaliku sektori töötajate õppevisiite, praktikareise ja võrgustike kohtumisi, aidates seeläbi kaasa Põhja- ja Baltimaade koostööle ministeeriumide, regionaalsete ametkondade ja kohalike omavalitsuste tasandil.

Umbes 300 000 euro suuruse aastaeelarvega toetuse eesmärgiks on edendada Põhjala ja Balti riikide (Eesti, Island, Leedu, Läti, Norra, Rootsi, Soome, Taani) ühiseks hüvanguks teadmiste ja kogemuste vahetamist kõigil avaliku halduse tasanditel, aidates seeläbi kaasa piirkonna avaliku sektori arengule.

Programm katab 2014. aastal kuni 65% projekti reisi- ja majutuskuludest ning päevarahadest. Toetuse saamise üheks olulisimaks eelduseks on vähemalt kolme NB8 riigi osalus igas kavandatavas projektis.

Toetusprogrammi koordineerib Madis Kanarbik, Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse Tartu filiaali juhataja. Tema sõnul võib programmi esimest tegevusperioodi 2009-2013 igati edukaks pidada. "Programmi toel on igal aastal kogemusi vahetanud sadu ametnikke Põhjalast ja Balti riikidest. Programmi juhtgrupp hindas seniseid tulemusi väga headeks," selgitab Kanarbik.

Järgmine taotluste esitamise tähtaeg on 30. märts 2014. Lähem teave ja taotlemine programmi uuenenud kodulehelt alates jaanuari lõpust.

Kontakt:

Madis Kanarbik
programmi koordinaator
Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammi sekretariaat
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
Tel.: +372 7 423 625 | +372 50 46 570

pohja-balti mobiilsusprogramm avalik haldus

 


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid