Põhja-Balti ametnike koostöötoetuseks laekus 89 taotlust

Pühapäev, 30 Märts 2014

Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammi selleaastase taotlusvooru tähtaeg oli 30. märts. Kokku laekus 89 taotlust, neist 81 Balti riikidest ja 8 Põhjamaadest. Programmi aastane eelarve on 300 000 eurot.

"Kuna igas projektis peab osalema vähemalt 3 riiki, siis on kokkuvõtvalt kõik NB8 riigid taotleja ja/või partnerina projektides üsna võrdselt esindatud," märkis programmi koordinaator Madis Kanarbik, Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse Tartu filiaali juhataja.

Kõige aktiivsemad programmis osalejad on avaliku teenistuse töötajad Rootsist (21,4% kõigist projektidest), Eestist (17,8%) ja Soomest (16,8%). Täpsemalt saab statistikaga tutvuda programmi kodulehel NB8-Grants.

Taotluste tulemused selguvad maikuu lõpuks ning seejärel saab asuda positiivse rahastusotsuse saanud projekte ellu viima.

Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogramm toetab ametnike ja teiste avaliku sektori töötajate õppevisiite, praktikareise ja võrgustike kohtumisi, aidates seeläbi kaasa Põhja- ja Baltimaade koostööle ministeeriumide, regionaalsete ametkondade ja kohalike omavalitsuste tasandil. Koostöötoetuse eesmärgiks on edendada Põhjala ja Balti riikide (Eesti, Island, Leedu, Läti, Norra, Rootsi, Soome, Taani) ühiseks hüvanguks teadmiste ja kogemuste vahetamist, aidates seeläbi kaasa piirkonna avaliku sektori arengule.

Toetust rahastavad kõik Põhjamaad ja Balti riigid.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid