Peasekretär Høybråten ja peaminister Rõivas arutasid Euroopa julgeolekut ja ühenduste arendamist

Reede, 25 Aprill 2014
Põhjamaade Ministrite Nõukogu peasekretär Dagfinn Høybråten ja Eesti Vabariigi peaminister Taavi Rõivas. Foto: valitsuse kommunikatsioonibüroo Põhjamaade Ministrite Nõukogu peasekretär Dagfinn Høybråten ja Eesti Vabariigi peaminister Taavi Rõivas. Foto: valitsuse kommunikatsioonibüroo

Põhjamaade Ministrite Nõukogu peasekretär Dagfinn Høybråten külastas 24. aprillil Tallinna, kus kohtus Eesti Vabariigi peaministri Taavi Rõivasega, Eesti Panga nõukogu esimehe Mart Laariga ning avas rahvusvahelise ekspertfoorumi "Inimkaubandus: värbamine, tuvastamine, ohvriabi". Høybråten ja peaminister Rõivas arutasid julgeoleku olukorda Euroopas ning energia- ja transpordiühendusi Läänemere piirkonnas. Samuti kõneldi Põhjamaade Ministrite Nõukogu ja Eesti koostööprojektidest.

Julgeoleku olukorrast rääkides rõhutas peaminister Rõivas, et praegu on äärmiselt oluline näidata üles Põhjamaade ja Balti riikide ühtsust ning kiirendada koostööd energia- ja transpordiühenduste rajamiseks, mis vähendavad sõltuvust Venemaast. "Praegune julgeoleku olukord peaks andma kõikidele Venemaaga ühist piiri omavatele Põhja- ja Balti riikidele tõuke projektide kiirendamiseks, seda nii Balticconnectori ja LNG terminalide paiknemise kui ka Rail Balticu projekti küsimuses," rääkis Rõivas. "Loodame siin kõikide osapoolte heale koostööle."

Peaminister Rõivas tänas Høybråteni senise koostöö eest ja kinnitas, et Eesti on rahul senise koostööga ja on huvitatud selle jätkamisest. Rõivase hinnangul on Põhjamaade Ministrite Nõukogu Tallinna esindus loonud muljetavaldava võrgustiku parimate ja aktiivsete koostööpartnerite leidmiseks Eestis. Heaks näiteks on tema sõnul rahvastiku rände ja migratsiooniprojekt, mis pälvis eelmisel aastal laialdast tähelepanu.

Täismahus EV valitsuse kommunikatsioonibüroo pressiteadet saab lugeda siin.

Pildigalerii kohtumisest

Visiidist ajakirjanduses:

 


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid