II inspiratsiooni lõuna: suured muutused ja pankrott

Esmaspäev, 05 Mai 2014
Foto: finst.ee Foto: finst.ee

Ühel kenal esmaspäeva pärastlõunal kogunesid toredad inimesed Soome Instituudi ja Loov Eesti kutsel Tallinnasse kinno Artis inspiratsioonilõunale. Seekordne käsitletav teema puudutas pankrotti ning suuri muutusi, kus oma lugu rääkisid eduka Soome disainibrändi KAKSITVÅ loojad ning ajakirja Muusa peatoimetaja Tanel Veenre.

Kas edukas bränd peaks tegevuse lõpetama?

Populaarse disainibrändi KAKSITVÅ loojad on Piia Keto & Marjo Kuusinen, kes olid nii korterikaaslased kui sõbrannad. "Double trouble", nagu nad ise endid nimetavad. "Meie oleme alati olnud väga seiklushimulised ja naljaarmastajad. Veetsime palju aega koos ning aastal 2005. lõimegi oma disainibrändi KAKSITVÅ, mis disainib aksessuaare ning pakub ettevõtetele disainiteenuseid" rääkis Piia.

Disaineriteduo sõnul on Soomes kohaliku brändina üpriski keeruline saada poodidesse oma kaup müüki, ning tihti tuleb läheneda hoopis läbi teiste riikide. KAKSITVÅ aksessuaarid on silmapaistvad ning lähtuvad jätkusuutlikust mõtteviisist, taaskasutades materjale maksimaalselt. "Meie bränd kogus küll kiiresti populaarsust. Kui algul käis meie moeshowdel 150 inimest, siis viimastel etendustel on viibinud lausa 800 inimest," lisas Marjo.

Jätka lugemist Loov Eesti kodulehel!

Inspiration Lunch – sellist nime kannavad tänavu kevadel kinos Artis toimuvad esmaspäevased vestlusringid loomeettevõtjatele ja kõigile selle valdkonna huvilistele. Soome Instituut koostöös Loov Eesti, Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse ja Tartu Loomemajanduskeskusega korraldab ühtekokku kolm vestlusringi, kus inspiratsiooni ja kogemusi jagavad Põhjamaade ja Eesti ettevõtjad. Soovime jagada nii suuri õnnestumisi kui ka saadud õppetunde mitte nii hästi lõppenud lugudest. Osalejatel on võimalus kõrvutada erinevaid vaatenurki, jagada ja saada nõu, kuidas paremini rahvusvahelisele turule jõuda.

Viimane inspiratsioonilõuna toimub 12. mail kell 11.30 kinos Artis ning käsitleb agentide rolli loomemajanduses. Kõik üritused algavad ühise lõunaga kell 11.30 ning jätkuvad seejärel 12-13.30 vestlusringiga.

Marit Hohtokari räägib loomemajanduse agentide ja mänedžeride koolitusele keskendunud Sillanrakentajat-programmist: miks ja kellele programmi vaja oli ning millist mõju on see Soome loovmajandusele avaldanud. 

Jenni Moberg on firma 0,7 design asutaja. Ettevõte vahendab disainile keskendunud väikeettevõtteid välisturgudele, seni peamiselt Jaapanisse ja Venemaale. Tema vahendusel on piiri taha jõudnud juba üle 100 kaubamärgi. Sel aastal ilmus tema sulest ka loovmajanduse agenditööle pühendunud raamat "Keldrist maailma". Raamatut saab ka üritusel osta.

Eestit esineb seekord särav Helen Sildna (Tallinn Music Week/Musiccase).

Inspiratsioonilõunal osalemine on tasuline ning eeldab eelnevat registreerumist.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid