Põhjamaade raamatukogunädal 2013 "Talv Põhjalas" ootab osalejaid

Teisipäev, 17 September 2013

Kutsume kõiki Eesti raamatukogusid, koole ja seltsimajasid taas kord ühinema Põhjamaade raamatukogunädalaga, mis seekord kannab nimetust "Talv Põhjalas" ning toimub sellel aastal 11.-17. novembrini.

Nii nagu Eestis on ka Põhjamaades sügis- ja talvepäevad eriti lühikesed. Pikkadel pimedatel talveõhtutel oli ettelugemine juba enne televisiooni- ja arvutiaega levinud ajaviide. Aasta kõige pimedamal ajal korraldavad Põhjamaade raamatukogud ja Põhjala Ühing alates 1997. aastast Põhjamaade raamatukogunädalat. See tähendab seitset päevatäit näitusi, ettelugemisi, raamatututvustusi ja debatte raamatukogudes, koolides, seltsimajades Põhja- ja Baltimaades.

Raamatukogunädala avapäeval toimub kohalikus keeles ettelugemisi enam kui 2000 paigas nii Põhja- kui ka Baltimaades. Loe lähemalt siin (koduleht täiendamisel)!

Ette lugemiseks valitud raamatute valikust leiab eesti keeleski ilmunud Norra kirjaniku Tarjei Vesaasi lüürilise romaani "Jääloss", mis puudutab inimese üksilduse traagikat ja ühtekuuluvuse igatsust kauni Põhjala talvelooduse taustal. Vesaasi pälvis teose eest 1964. aastal maineka Põhjamaade Nõukogu kirjandusauhinna.

Palume kõigil raamatukogudel, koolidel ja seltsimajadel, kes soovivad sellel aastal raamatukogunädalal kaasa lüüa ning üritusi korraldada, end kirja panna raamatukogunädalal kodulehel esimesel võimalusel! Juhul kui soovite oma ürituste illustreerimiseks "Talv Põhjalas" plakateid ja/või postkaarte, võtke palun ühendust kultuurinõunik Eha Vainuga e-posti teel See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.. Samuti vastab Eha kõigile raamatukogunädalaga seotud küsimustele ning ootab teavet selle kohta, millised üritused ja kus on plaanis "Talv Põhjalas" raames korraldada.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid