Kadri Karro (Eesti Ekspress): Blondiin külastab kaevandust

Neljapäev, 19 September 2013
Foto: Magnus Fröderberg/norden.org Foto: Magnus Fröderberg/norden.org

"Nii nagu Eestis, on ka Taanis sel sügisel kohalikud valimised. Taanis on naiste osakaal kohalikes omavalitsustes väiksem kui parlamendis. Meil on vastupidi," kirjutab Eesti Ekspressi ajakirjanik Kadri Karro 19. septembri lehes Areeni külgedel. Karro kohtus teiste Eesti ajakirjanikega eelmisel nädalal Stockholmis ja Kopenhaagenis poliitikutega ja soolise võrdõiguslikkuse ekspertidega. Reisi korraldas Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis.

Karro kirjutab, kuidas Taani sotsiaaldemokraatliku partei liige ja parlamendisaadik Rasmus Horn Langhoff rääkis ajakirjanikele, et üks põhjus, miks Taanis on naiste osalus kohaliku tasandi poliitikas väike, peitub selles, et naised ei osale õhtustel mitteametlikel olelustel, vaid lähevad koju lastega tegelema.

Katrine Lester, Taani Frederiksbergi linna 2. aselinnapea tõi välja asjaolu, et Taanis on kohalikes omavalitsustes vaid linnapea amet täiskohaga palgaline töö, ülejäänud ametid on osaliselt tasustatud. Poliitikud tõdesid ka, et jätkuvalt kehtivad mitmed stereotüüpsed suhtumised meeste ja naiste rollidesse ühiskonnas. Ühe näitena sellest toob Karro välja Taani mõjuka päevalehe Børsen peaministri visiiti kajastava artikli pealkirja "Blondiin külastab kaevandust".

Kadri Karro kommentaari saab täismahus lugeda 19. septembri Eesti Ekspressist.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid