Kultuuritoetuste tähtajad 2014. aastal

Teisipäev, 10 Detsember 2013

Järgmise aasta kultuuritoetuste – Põhja- ja Baltimaade kultuuri mobiilsusprogramm, kultuuri- ja kunstiprogramm, Põhjamaade Kultuurifond - tähtajad on selgunud ning need leiab meie sündmuste kalendrist.

Kõige enam laekub Eestist toetusi Põhja- ja Baltimaade kultuuri mobiilsusprogrammi, mille eelarvesse panustavad lisaks Põhjamaadele ka kõik kolm Balti riiki. Aastail 2011-2012 laekus programmist mõlemal aastal Eestisse umbes 250 000 eurot toetusi.

"Eestlased on üldiselt saanud palju rahastust, sest nad osalevad lisaks paljudes projektides koostööpartnerina," lisab Eha Vain, kes jagab Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduses teavet kultuuritoetuste kohta. Eriti palju taotlusi laekub Eestist mobiilsusprogrammi reisitoetusele ja lühiajaliste koostöövõrkude toetusele.

Vain märgib, et aastate jooksul on välja koorunud taotlejate vajadus külastada ühe projekti raames korraga mitut riiki. Praeguste tingimuste puhul ei ole see võimalik – reisitoetust saab taotleda vaid ühe sihtriiki korraga.

Palju uuritakse ka spordiürituste toetamise kohta. "Spordiüritusi ei toeta ükski kultuuriprogramm. Samuti ei ole võimalik taotleda üksikisikute õppe- või täiendustoetust," toob Vain välja mõned enim esitatud küsimused.

Vainu sõnul tuleb taotlemisel kasuks laiemapõhjalisem koostöö ehk tiheda taotlustesõela läbimist on enam loota, kui toetust taotleda loomeliidu vms koostööks, mitte ühe konkreetse isikuga Põhjalast.

Enne taotluse täitmist tuleks kindlasti hoolega läbi lugeda suunised ja tingimused.

 


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid