Põhja-Balti avaliku halduse toetus aitab põnevad ideed tegelikkuseks teha

Kolmapäev, 12 Veebruar 2014

Sa töötad avalikus sektoris Põhjamaades või Balti riikides? Sul on põnev idee koostööks Põhjamaade ja Balti riikide vahel, soovid uurida kolleegide kogemusi ja tutvuda edulugudega, kuid Sa ei tea täpselt, kelle poole selle ideega Põhjalas või Balti riikides pöörduda?

Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogramm toetab regiooni 8 riigi ja 3 autonoomse piirkonna (Gröönimaa, Fääri saared, Ahvenamaa) ametnike ja teiste avalike teenistujate koostööd. Toetust saavad taotleda nii grupid kui ka üksikisikud lühemateks õppereisideks, pikemaks praktikaks või koostöövõrkude kohtumiseks.

Toetuse saamiseks peab projekt hõlmama partnereid vähemalt 3 Põhjala ja Balti riigist (taotlejad Põhjala riikidest külastavad partnereid vähemalt 2 Balti riigis ning taotlejad Balti riikidest külastavad partnereid vähemalt 2 Põhjala riigis).

Postita koostöösoov

Kuid õige koostööpartneri leidmine ja kokkulepete tegemine võib osutuda keeruliseks ja aeganõudvaks. Seetõttu tuleks taotlemisega alustada aegsasti – sisene elektroonilisse taotlussüsteemi NB8-Grants, tutvu tingimustega ja asu taotlust täitma. Taotlust ei pea ühe korraga ära täitma ja saatma, vaid seda võib täiendada kuni taotlustähtajani, sellel aastal 30. märts.

Uuendusena saavad kõik taotlejad otsida taotlussüsteemi abil koostööst huvitatuid. Sisene taotluskeskkonda, sisesta oma põnev idee või tutvu teiste postitustega. Saad ise kolleegidega ühendust võtta või teised Sinuga. Toetusprogrammi administratsioon ei vastuta postituste sisu ega koostööpartnerite leidmise eest.

Projektinäide

Riiklike toitumisuuringute eksperdid kaheksast Põhja- ja Baltimaast kohtusid eelmise aasta oktoobri alguses Tallinnas, et jagada oma parimaid tavasid ja leida lahendusi ühistele probleemidele.

"Meil on palju õppida, sest valdkond on väga kitsas ja ei ole just palju inimesi, kellel sellel alal hulganisti kogemusi on. Seega peame õppima ning võtma endaga kodumaale kaasa ideid, kuidas asju korraldada. Tulevikus on meil ehk võimalus kasutada sarnasemaid meetodeid. Toitumisandmeid on vaja mitmel põhjusel. Üks neist on näiteks riskianalüüside tegemine, et võrrelda saasteainete kontrollväärtusi. Seepärast on teave toitu tarbimise kohta väga oluline. Lisaks on tähtis jälgida toitumise olukorda ja suuta kindlaks teha ebapiisava toitumise riskid," selgitas toitumisspetsialist, PhD Anna Karin Lindroos Rootsi Riiklikust Toiduametist. Loe lähemalt siin.

Loe lähemalt Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammist ja esita taotlus: www.nb8grants.org.

Tähtaeg: 30.03.2014

Kontakt:
Madis Kanarbik
Programmi Sekretariaat
tel: 742 36 25
e-post: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid