Põhjamaade ja Balti riikide avalike teenistujate koostöötoetuse 2015. aasta taotlusvoor on avatud

Teisipäev, 20 Jaanuar 2015

Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogramm on avatud ametnikele ja teistele avaliku sektori töötajatele, kes soovivad korraldada õppevisiite, praktikareise ja võrgustike kohtumisi eesmärgiga tõhustada Põhja- ja Baltimaade ministeeriumide, regionaalsete ametkondade ja kohalike omavalitsuste koostööd. Taotluste esitamise tähtaeg on 30. märts 2015.

2015. aastast katab koostöötoetus 60 protsenti projekti reisi-, majutus- ja päevaraha kuludest. Toetuse saamise üheks olulisimaks eelduseks on vähemalt kolme NB8 riigi (Eesti, Island, Leedu, Läti, Norra, Rootsi, Soome, Taani) osalus kavandatavas projektis.

Taotlemine on lihtne ja elektrooniline, vaata lähemalt www.nb8grants.org. Programmi koordinaatori Madis Kanarbiku sõnul tuleks projekti ettevalmistustega siiski aegsasti alustada, sest partnerite leidmine võib arvatust rohkem aega nõuda. "Üks võimalus koostööpartnerite otsimiseks on kasutada programmi kodulehel www.nb8grants.org otsingut. Sinna saab jätta nii enda soovi kui ka tutvuda teiste otsingutega," julgustab Kanarbik kasutama kodulehe võimalusi.

2014. aastal jagunes programmi ligi 300 000 euro suurune eelarve 69 projekti vahel. Üks edukas taotleja oli Solna linnavalitsus Rootsist projektiga, mis puudutas noorte koolist välja langemist, tööpuudust ja tõrjutust Põhjamaades ja Balti riikides. Solna linnavalitsuse laste-, noorte- ja haridusosakonna juhataja Anne Rönnbergi sõnul aitab projekt edukalt töötada Euroopa 2020 eesmärkide suunas ning tõsta Läänemere piirkonna läbilöögivõimet. "Programm ületas meie ootusi," märgib Rönnberg. "See rahastab just selliseid tegevusi, mis on vajalikud koostöö algatamiseks partneritega teistest riikidest."

Lähem teave ja taotlemine programmi kodulehel www.nb8grants.org.

Kontakt:
Madis Kanarbik
programmi koordinaator
Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammi sekretariaat
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
Tel.: +372 7 423 625 | +372 50 46 570


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid