Sõpruspiirkonnad ettevõtluskeskkonda arendamas

Esmaspäev, 05 November 2012

Oktoobri lõpus leidis aset Lääne-Viru maakonna omavalitsusjuhtide, arendustöötajate ja kõrg- ning ametikooli esindajate ettevõtlusalane õppereis sõpruspiirkonda Jönköpingisse Rootsi Kuningriigis.

Õppereis Jönköpingisse toimus koos Lääne-Viru teise sõpruspiirkonna Dobele esindajatega Läti Vabariigist ja teoks sai see Põhjamaade Ministrite Nõukogu ettevõtluse- ja tööstuse mobiilsusprogrammi toel. Lääne-Viru maavalitsuse eestvedamisel koostatatud ühistaotlusesse kaasati maakonna sõpruspiirkonnad Jönköping Rootsist ja Dobele Lätist ning eesmärgiks oli vahetada kogemusi ja teadmisi, tutvuda Jönköpingi praktikaga ettevõtlusaladel ja ettevõtluskeskkonna arendamisel, saada uusi teadmisi ettevõtluskeskkonna arendamiseks, tugevdada koostööd sõpruspiirkondadega. Saadud toetuse summa oli 70 000 taani krooni, mis moodustas kogu projekti maksumusest 50%.

Õppereisi käigus saadud kogemusi plaanitakse rakendada ettevõtlusalade piirkondade arendamisel, investorite piirkonda meelitamisel. Eestvedajad avaldasid lootust, et saadud kogemused, teadmised ja praktilised näited aitavad õppereisil osalejatel pakkuda enda organisatiooni ja piirkonda investori ja kohaliku ettevõtja jaoks atraktiivselt ja kompleksselt.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid