Võrumaa omavalitsusjuhid käisid Soomes ja Rootsis kogemusi vahetamas

Kolmapäev, 21 November 2012

Võrumaa omavalitsusjuhid käisid oktoobris õppereisil Soome ja Rootsi omavalitsustes, et tutvuda kohaliku ja regionaalse tasandi avaliku sektori koostöö tugevdamise ning avaliku sektori teenuste standardiseerimise võimalustega, kirjutas Lõunaleht.

Võrumaa arenguagentuuri kohalike omavalitsuste konsultandi Kertu Künnapuu sõnul külastati Soomes Vesilahti valda (4444 elanikku), kus saadi ülevaade antud piirkonna sotsiaal- ja tervishoiusüsteemi arengutest, töötervishoiusüsteemist, regionaalsest planeerimisest ja -ehitusest, keskkonnakaitsest ja jäätmehooldusest.

"Väga hea näide on valdade omavaheline koostöö, kus peale kaheaastast eeltööd liidetakse 2013. aastast kahe valla sotsiaal- ja tervishoiuasutused, et pakkuda paremat teenust ja juhtimist. Vesilahti vald teeb koostööd naabervaldadega ka omades ühist arhitekti ja keskkonnakaitse spetsialisti," ütles Künnapuu Lõunalehele.

Loe täispikka uudist Lõunalehest.

Sõit toimus Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammist rahastatud projekti raames. Loe lähemalt avaliku halduse koostöötoetusest siit.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid