Selgusid 2019. aasta Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammi toetuse saajad

Kolmapäev, 22 Mai 2019
pixabay.com

Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammi poolt 2019. aastal toetust saanud koostööprojektides osaleb järgneva aasta jooksul ligi 340 Põhja- ja Balti riikide avaliku sektori töötajat paljudest erinevatest valdkondadest. Mobiilsusprogrammi toetuste summa on tänavu ligi 300.000 eurot, mis jagunes 54 projekti vahel. Suurim ühele projektile eraldatud summa on 9 500 eurot, väikseim 1000 eurot.

Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammile laekus tänavu 65 taotlust kogusummaga 446 984 eurot. Kõige rohkem taotlusi esitati Lätist (28 taotlust), Leedust (18 taotlust) ja Eestist (15 taotlust). Mobiilsusprogramm on nüüdseks toiminud üle 10 aasta ning see on oluliselt aidanud kaasa Põhja- ja Baltimaade avaliku sektori koostööle, suuremale efektiivsusele ja kogu piirkonna globaalse konkurentsivõime kasvule.

"Esitatud projektid on väga hea kvaliteediga ning seavad eesmärgiks Põhja- ja Baltimaade piirkonna avaliku sektori koostöö edasise arengu ja kõrge taseme. Kokkuvõttes on kõik Põhjala ja Balti riigid mobiilsusprogrammi projektides väga hästi ja võrdselt esindatud, kuna igas projektis peavad osalema partnerid vähemalt 3 riigist," märkis programmi koordinaator Madis Kanarbik, Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse Tartu filiaali juhataja.

Arvestades osalust kõigis toetust saanud projektides nii taotleja kui ka partnerina, on aktiivseimad programmis osalevad avaliku teenistuse asutused tänavustes projektides pärit Soomest (18,2 % kõigist projektidest), Rootsist (17,3%) ja Lätist (16,4 %). Toetust said korrakaitse, sotsiaalvaldkonna, hariduse ja teaduse, avaliku halduse arengu ning paljude teiste valdkondade koostööprojektid.

Üheks näiteks mobiilsusprogrammi toel läbi viidud projektidest on Leedu politseiametniku Inga Tamošiūnaitė poolt 2018.a. läbi viidud koostöövõrgustiku projekt Leedu, Läti, Eesti, Soome ja Islandi politsei ja hädaabikeskuste ametnike vahel.

Inga Tamošiūnaitė (Police Department Command and Coordination Board at the Police Department under the Ministry of the Interior of Lithuania): „Põhja- ja Baltimaade võrgustiku kohtumisel osalenud ametnikud jagasid isekeskis Leedu, Läti, Eesti, Soome ja Islandi politsei koordineerimiskeskuste kogemusi sündmustele reageerimisel, arutasid erinevuste üle oma riigi töökorralduses, jagasid uusimate tehniliste ja operatiivsete arengute ning ümberkorralduste tulemusi, käsitlesid politseijõudude juhtimisstrateegiaid ning arutasid terrorismi vastase võitlusega seotud küsimusi. Projekti tulemuseks on tugevnenud koostöö Põhja- ja Baltimaade piirkonnas, tihedamad kontaktid ja koostöövõrgustikud politseiametnike vahel. Osalejad arutasid edasiste koostöövõimaluste üle, praktiliste lahenduste üle politseijõudude organisatsioonilises struktuuris ning kogemuste üle võitluses terrorismiga. Projekt aitas oluliselt kaasa Põhja- ja Baltimaade omavahelisele koostööle kuritegevuse vastases võitluses ning sobivate lahenduste leidmisele politseijõudude juhtimises. Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogramm vastas täielikult osalejate ootustele, pidades silma projekti peamist eesmärki, milleks oli politsei juhtimis- ja koordineerimiskeskuste koostöö Põhja- ja Baltimaades, pannes aluse kontaktidele ja koostöövõrgustikule ning edasisele kogemustevahetusele.“

Vaata 2019. aasta edukaid taotlusi SIIN.

Lähme info programmi ja toetuste kohta:

Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogramm

NB8 grants


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid