Avatud seminarid tööturu haavatavuste ja erivajaduste kohta

Esmaspäev, 07 Oktoober 2019
mostphotos

7.–11. oktoobrini külastab Rootsis ja Norras eri asutusi rühm Eesti riigiteenistujaid ning vabaühenduste esindajaid, kes tegelevad tööturule kaasamise ja teiste lõimimismeetmetega.

Õppereisi põhieesmärk on uurida tööturule kaasamise meetmete seost riiklike lõimimisstrateegiatega, Rootsi tööturu ülesehitust ja erasektori eelistusi, aga ka nende kaasamismeetmete suhet mitmesuguste olemasolevate lõimimisalgatustega valitsusvälisel ja omavalitsuste tasandil. Lisaks uuritakse võimalusi, kuidas korraldada olemasolevate vahendite ja algatuste horisontaalse koordineerimise viise, kaasates pagulasi ning sisserändajaid kui teenuste kujundajaid, kasutajaid ja pakkujaid.

Õppereisile järgneb kaks rahvusvahelist seminari – üks Tallinnas (17. oktoobril) ja teine Tartus (18. oktoobril). Seminarid toimuvad koostöös ÜRO Pagulasameti, Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse, Siseministeeriumi ja MTÜ Johannes Mihkelsoni Keskusega.

Seminaril teevad ettekande Eesti, Norra ja Rootsi eksperdid, kelle kogemustele toetudes arutletakse koos osalejatega tööalase integratsiooni olukorrast Eestis ja kaalutakse erinevaid uusimmigrantide tööturul lõimumist soodustavaid tugimeetmeid, mida oleks võimalik Eesti konteksti arvestades riigis rakendada ja milline roll on selles erinevatel osapooltel - avaliku, era- ja kolmanda sektori esindajatel. Samuti puudutatakse õpirännet, Eestisse elama ja töötama jääda soovivate rahvusvaheliste tudengite Eesti tööturule lõimumise ning olemasoleva olukorra ja võimaluste üle. Toimub ka modereeritud arutelu, millest võtavad osa Eestisse elama asunud uusimmigrantide/ rahvusvaheliste tudengite ja kohalike ettevõtjate esindajad, kes saavad jagada oma kogemust tööalase integratsiooni teemal

Rootsist on külalisesinejaks Anna-Maria Lundkvist-Monroy (Rootsi Norrbotten`i piirkonna haldusnõukogu, Sotsiaalse jätkusuutlikkuse üksus) ja Norrast Jens Lunnan Hjort (Norra integratsiooni ja mitmekesisuse direktoraat).

Mõlemad seminarid on tasuta ja toimuvad inglise keeles.

Tallinnas toimub seminar neljapäeval, 17. oktoobril 10:00-17:00 Töötukassa Tõnismäe büroo seminariruumis (Endla 4). Talinna seminari kava.

Tartus toimub seminar reedel, 18. oktoobril 10:00-17:00 Tartu Loodusmaja suures saalis (Lille 10). Tartu seminari kava.

Registreeri seminarile SIIN.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid