Põhjala päeva tähistamine ja aruande „Põhjamaade olukord aastal 2022“ tutvustamine

Reede, 18 Märts 2022

23. märtsil tähistame Põhjala päeva, sest just siis möödub 60 aastat Helsingi lepingust, mis on Põhjamaade koostöö aluseks. Põhjala päeval esitleb Põhjamaade Ministrite Nõukogu viies Põhjamaade pealinnas raportit Põhjamaade olukorrast pärast COVID-19 pandeemiat - kuidas on see mõjutanud demograafiat, majandust ja tööjõuturgu. Esitlusi saab jälgida veebiülekandena. Ingliskeelse raporti leiad siit.

Norra

Kriisist võimalusteni – Põhjamaade koostöö enne ja pärast COVID-19 pandeemiat ja selle kestel. Kuhu edasi?

LIITU otseülekandena edastatava arutelupaneeliga, kus osaleb teiste hulgas ka Norra Põhjamaade koostöö minister Anne Beathe Tvinnereim. Aruande „Põhjamaade olukord 2022“ põhjal arutatakse pandeemia mõju piiriülestele piirkondadele, kus järsud piiride sulgemised ja piirangud süvendasid pandeemia mõju peredele, sõpradele ja ettevõtetele.

OTSEÜLEKANNE 23. märtsil kell 9–10 (Kesk-Euroopa aeg): https://www.norden.org/no/node/70823

Rootsi

Suletud piirid ja piiriülene tööjõud – kuidas need kõrvuti eksisteerivad?

LIITU otseülekandena edastatava aruteluga, kus osaleb teiste hulgas ka Põhjamaade koostöö minister Anna Hallberg. Aruande „Põhjamaade olukord 2022“ põhjal arutatakse pandeemia mõju piiriülesele tööle ja liikumisele nende 458 000 kodaniku kontekstis, kes elavad teises Põhjamaas kui see, kus nad sündisid. Arutelu juhib Lisa Pelling.

OTSEÜLEKANNE 23. märtsil kell 10–11 (Kesk-Euroopa aeg): https://www.norden.org/no/node/70823

Taani

COVID-19 ja Põhjamaade tööturg – milline näeb välja pandeemiajärgne tööturg?

LIITU otseülekandena edastatava arutelupaneeliga, kus osaleb teiste hulgas ka Taani Põhjamaade koostöö minister Flemming Møller Mortensen. Aruande „Põhjamaade olukord 2022“ põhjal arutatakse pandeemia mõju Põhjamaade tööturgudele ning vaagitakse tööturgude tulevikku. Sõna võtavad ka Põhjamaade Ministrite Nõukogu peasekretär Paula Lehtomäki ja Põhjamaade Nõukogu peasekretär Kristina Háfoss.

OTSEÜLEKANNE 23. märtsil kell 11–12 (Kesk-Euroopa aeg): https://www.norden.org/no/node/70823

Soome

Pandeemia ja digiteerimine. Uus vaade tööle ja elule pärast COVIDit

LIITU otseülekandena edastatava arutelupaneeliga, kus osalevad teiste hulgas ka Soome Põhjamaade koostöö minister Thomas Blomqvist ja Põhjamaade Nõukogu president Erkki Tuomioja. Aruande „Põhjamaade olukord 2022“ põhjal arutatakse pandeemia mõju meie suhtumisele digiteerimisse ja teadmispõhistes sektorites toimuvale pikaajalisele kaugtööle üleminekule.

OTSEÜLEKANNE 23. märtsil kell 12–13 (Kesk-Euroopa aeg): https://www.norden.org/no/node/70823

Island

Elu ja surm Põhjamaades – pandeemia mõju tervisele ja oodatavale elueale

LIITU otseülekandena edastatava arutelupaneeliga, kus osaleb teiste hulgas ka Islandi Põhjamaade koostöö minister Guðmundur Ingi Guðbrandsson. Aruande „Põhjamaade olukord 2022“ põhjal arutatakse pandeemia mõju tervisele ja oodatavale elueale. Sõna saab ka Põhjamaade Nõukogu 2021. aasta kirjanduspreemia võitja Niviaq Korneliussen.

OTSEÜLEKANNE 23. märtsil kell 13–14 (Kesk-Euroopa aeg): https://www.norden.org/no/node/70823

 

Kontakt:

Mikael Carboni Kelk

Põhjamaade Ministrite Nõukogu

Vanemnõunik/kommunikatsioon

Mobiil: +45 6039 4257

See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Korraldaja: Põhjamaade Ministrite Nõukogu ja Nordregio


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid